SOLUȚII SMART

SOLUȚII SMART

Tradiție și Excelență în IT și Comunicații

smart home

SMART HOME 

Viata este despre conexiuni!

Controlati si centralizati toate dispozitivele inteligente din locuinta sau cladirea dumneavoastra. Confort, Accesibilitate, Siguranta si Eficienta Energetica la o atingere de buton.

Fie ca vorbim despre rulouri, ecrane exterioare, iluminat, incalzire, porti sau usi de garaj automate, sisteme de supraveghere sau alarme, GMB Computers va poate crea ecosistemul in care acestea sa colaboreze in armonie, un ecosistem pe care il puteti controla sau gestiona ori de cate ori este nevoie, de acasa sau de la distanta.

smart building

SMART BUILDING

Suntem martorii unei perioade „new age” in ceea ce priveste constructia de cladiri. Nu mai vorbim, deci, despre cladiri care asigura indeajuns spatiu incat sa te poti aseza pe scaun si sa lucrezi.
Astazi, multumita evolutiei tehnologice, este posibil ca o cladire sa asigure nu numai serviciile de care au nevoie ocupantii acesteia, dar sa asigure si un grad ridicat de efienta structurala, costuri minimale si economii energetice considerabile, aspecte care prelungesc durata de exploatare a unei cladiri.
Era Smart Building este aici si va continua sa evolueze.

CE ESTE SMART BUILDING?

Prin Smart Building inteleg o cladire care utilizeaza tehnologia pentru a facilita eficienta structurala si economica, in timp ce creează un mediu sigur si confortabil pentru ocupanti. Cladirile inteligente folosesc o paleta larga de tehnologii existente care sunt proiectate in asa fel incat sa asigure integrarea de noi tehnologii pe viitor. Senzori IoT (Internet of Things), sisteme de management al cladirii, AI (Inteligenta Artificiala) si AR (Realitate Augmentata) sunt doar cateva dintre mecanismele utilizate in prezent intr-o cladire inteligenta pentru a controla si optimiza performanta.

METODE DE IMPLEMENTARE

Pentru Automatizare
O functie fundamentala a cladirilor inteligente este reprezentata de integrarea sistemelor utilizate pentru diverse operatiuni. Interconectarea tehnologiilor smart cum ar fi senzori de prezenta IoT (detectia prezentei in incaperi in timp real) impreuna cu sistemele de management ale cladirii inseamna posibilitatea de a automatiza o paleta foarte larga de procese cum ar fi incalzirea, ventilatia, iluminatul, climatizarea si securitatea. Toate acestea si mai multe sunt lucrurile care fac o cladire sa fie o cladire inteligenta – abilitatea sistemelor de a comunica intre ele.

Pentru Optimizarea Spatiului
Cladirile si in general aspectul imobiliar reprezinta al 2-lea cel mai mare cost pentru o companie (dupa salarii si taxe). Trebuie sa ne asiguram, deci, ca optimizam spatiul la capacitatea sa maxima, pentru a obtine maximul de economie sau profit.
Aici, senzorii joaca un rol crucial in colectarea de date pentru a informa deciziile cu privire la alocarea resurselor disponibile. De exemplu, senzorii de prezenta pot fi integrati in cladire pentru a determina daca aceasta are tipurile potrivite de spatii pentru nevoile angajatilor si clientilor. Procedurile de analitice pot identifica :
Daca incaperile au desemnarea corecta si spatiu adecvat necesitatilor;
Care zone ale cladirii sunt folosite la capacitate maxima si care pot fi reutilizate in alte scopuri;
Daca spatiile de lucru sunt suficiente pentru activitatile prestate;

Pentru Mentenanta Preventiva
Cu ajutorul inteligentei artificiale putem identifica obiectele sau echipamentele care necesita mentenanta, datorita capacitatii sistemului de a detecta anomalii la nivelul ritmului de functionare, sistem care ulterior poate emite alerte cu privire la aceste anomalii. Colectand date in timp real de la dispozitive precum senzori de prezenta, puteti determina o serie de indicatori care la randul lor ajuta la stabilirea unor proceduri proactive in ceea ce priveste uzura, curatarea sau asigurarea cantitatilor necesare pentru consumabile. Toate acestea si mai multe contribuie la extinderea duratei de functionare a diverselor echipamente si obiecte necesare desfasurarii activitatilor unei companii.

Beneficiile principale ale unei cladiri inteligente sunt:

 • Productivitate sporita;
 • Consum redus de energie;
 • Costuri operationale reduse.
smart hotel

SMART HOTEL

Daca dorinta dumneavoastra este de a seta temperatura, nivelul iluminarii, deplasarea draperiilor sau alte functii specifice camerelor de hotel, atunci aceasta dorinta poate deveni realitate prin simpla utilizare a unei telecomenzi sau tablete. Mai mult, puteti solicita efectuarea serviciilor de curatenie folosind aceeasi solutie, sau chiar programarea accesului la diversele facilitati recreative (masaj, piscina, ore de yoga, etc.). Toate aceste setari se pot constitui intr-un profil de vizitator si va puteti bucura de confortul personalizat ori de cate ori se revine in locatie.

Toate acestea si mai multe pot deveni realitate accesand serviciile GMB Computers si ale partenerilor consacrati.

smart city
smart city

SMART CITY SOLUTIONS

Discutam despre managementul informatiilor si posibilitatea municipalitatilor sau primariilor sa vizualizeze si sa inteleaga in timp real ce se intampla in oras, pentru a putea actiona pe baza informatiilor respective.
Smart City este termenul contemporan care, dincolo de explicatiile tehnice, defineste orasul cu care locuitorii pot interactiona si care functioneaza eficient, inteligent. In centrul acestui oras inteligent se afla omul, cetateanul, care trebuie protejat si sprijinit. Un oras inteligent este un ecosistem cu un set de reguli digitale care urmareste eficienta, prin intermediul solutiilor informatice interconectate cu feedback-ul cetatenilor, administratiei locale si mediului de afaceri.

Solutii:

 • Monitorizarea calitatii aerului : presupune analizarea cauzelor care stau la baza poluarii aerului si urmarirea impactului poluari intr-o zona delimitata;
 • Parcare inteligenta : gestionarea locurilor de parcare in timp real, in special in zonele urbane aglomerate;
 • Iluminat stradal : o solutie care permite reducerea cu peste 40% a costurilor energetice la nivelul localitatii;
 • Gestionarea antenelor Wi-Fi : solutie gratuita oferita cetatenilor care ofera acces la internet locuitorilor si turistilor printr-o conectivitate Wi-Fi. Asigura, astfel, accesul la informatii utile despre oras, servicii publice si zone de interes;
 • Siguranta publica : autoritatile publice pot folosi sisteme complexe de camere de supraveghere performante, impreuna cu o gama larga de module de detectie si video analytics, pentru a eficientiza aplicarea legii si pentru a imbunatati semnificativ siguranta generala a orasului.

Ne puteţi apela de luni până vineri în intervalul orar 8:00-17:00.

Ai întrebări?

Contactează-ne

Aveti o intrebare despre unul din serviciile noastre? Aveti de raportat o situatie tehnica? Doriti sa contractati noi servicii de la GMB Computers? Furnizam consultanta tehnica si servicii suport eficiente si rapide.

Telefon comercial: +40 732 121 411
Telefon Tehnic: +40 722 484 818
Email: comercial@gmbcomputers.ro

Cere ofertă!

  Declarație de consimțământ privind protecția datelor cu caracter personal

  Dorim sa va oferim produse, servicii și informații la nivel individual. Pentru aceasta, vă rugăm să aprobați utilizarea datelor dvs. cu caracter personal. Noi vom gestiona aceste date în mod confidențial și vom respecta prevederile Regulamentului General de Protecție a Datelor (GDPR) 679/2016.

  Sunt de acord cu prelucrarea și utilizarea datelor mele personale colectate prin intermediul acestui site (sau prin e-mail, fax, poștă) de către societatea GMB Computers SRL în scopul oferirii de produse, servicii și informații.
  Prin trimiterea acestui mesaj, esti de acord cu Politica de Confidentialitate.

  GMB logo

  GMB Computers SRL

  Sediul central:

  Adresă: Str. Traian, nr. 68A, Constanța, cod poștal 900716, România

  Program: Luni – Vineri – 8:00 – 17:00

  GMB building

  Secretariat:
  Telefon: +40 241 619 222
  Email: office@gmbcomputers.ro

  Comercial:
  Telefon: +40 341 462 244
  Email: comercial@gmbcomputers.ro

  Service:
  Telefon: +40 722 248 333
  Email: service@gmbcomputers.ro

  Financiar
  Email: financiar@gmbcomputers.ro

  Suport Tehnic:
  (Televiziune, Internet, Data Center)
  Telefon: +40 722 736 875
  Email: support@gmbcomputers.ro
  Program: zilnic – 8:00 – 22:00

  GMB Computers Cernavodă:
  Adresă: Str. Nicolae Titulescu 4, bl. M4, 905200 Cernavodă, jud. Constanța, România
  Telefon: +40 241 235 235
  Email: cernavoda@gmbcomputers.ro
  Program: Luni - Vineri - 8:30 - 17:30