cymarop 

CENTRUL OPERAȚIONAL DE SECURITATE CIBERNETICĂ

Tradiție și Excelență în IT și Comunicații

În data de 19 octombrie 2023, a avut loc la Club Doors din Constanța, lansarea Centrului Operațional Maritim de Securitate Cibernetică din Sud-Estul României, cunoscut sub numele de CYMAROP. Acest proiect, cu o finanțare totală de peste opt milioane de lei, a beneficiat de o cofinanțare de 60% din partea Uniunii Europene, restul fondurilor fiind asigurat de parteneri.

CYMAROP reprezintă un demers strategic menit să aducă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește securitatea cibernetică. La evenimentul inaugural, ne-am bucurat de prezența unor specialiști din domeniul securității cibernetice, care au împărtășit cu noi experiența lor și au adus în discuție aspectele actuale legate de această temă.

CYMAROP - deschidere
FOTOGRAFIE RECUNOASTERE FACIALA

În discursul său, Profesorul Cornel Panait, Președintele Senatului Universității Maritime, a subliniat importanța acordată de UMC securității cibernetice în industria maritimă. Amenințările cibernetice au demonstrat impactul lor distructiv, făcându-se tot mai simțite în sectorul maritim. Drept urmare, dezvoltarea de programe academice și cercetare în acest domeniu a devenit o prioritate pentru UMC, care a dezvoltat deja o serie de proiecte de securitate cibernetică, consolidându-și poziția de lider național în acest domeniu.

GMB Computers, cu o experiență începând din 1991 în domeniul IT din România, și UMC au colaborat pentru a aduce o contribuție semnificativă în consolidarea securității cibernetice într-o regiune caracterizată de o creștere rapidă a sectorului digital și de creșterea vulnerabilităților cibernetice.

Domnul Mircea Boldea, Directorul General al GMB Computers, a prezentat serviciile introduse în portofoliul GMB, care includ audituri cibernetice conforme cu Directivei NIS, precum și servicii SOC (Centrul Operațional de Securitate Cibernetică), care acoperă Auditul de Securitate al Echipamentelor, Managementul Vulnerabilităților și Managementul Incidentelor.

Odată cu finalizarea implementării proiectului CYMAROP, SOC-ul GMB a devenit prima entitate specializată în regiune și una dintre puținele din România care poate oferi servicii de prevenire, detectare și contracarare a amenințărilor cibernetice, nu numai pentru industria maritimă, ci și pentru oricare altă entitate economică care are nevoie de soluții de protecție și securitate cibernetică.

License Plate Recognition
FOTOGRAFIE RECUNOASTERE FACIALA

În cadrul evenimentului, reprezentanții DNSC (Directoratul Național de Securitate Cibernetică) au subliniat importanța unui SOC și impactul său în prevenirea atacurilor cibernetice asupra infrastructurii economice, inclusiv în domenii precum transportul maritim, aerian, feroviar, rutier, operațiunile portuare, domeniul medical, social și al utilităților publice maritime, care sunt vitale pentru economia și securitatea națională.

SOC-ul GMB Computers a fost evidențiat ca un exemplu de bună practică și contribuie la consolidarea poziției României ca lider în domeniul securității cibernetice din sud-estul Europei.

Domnul Profesor Gabriel Raicu, Prorector al UMC și coordonator al activităților de cercetare, a subliniat că proiectul CYMAROP reprezintă un exemplu concludent al beneficiilor colaborării dintre industrie și mediul academic. Acest proiect contribuie la consolidarea securității într-o lume digitală în continuă evoluție, pregătind calea pentru un viitor mai sigur și mai bine pregătit în fața amenințărilor cibernetice.

License Plate Recognition
FOTOGRAFIE RECUNOASTERE FACIALA

Paul Balan, Managerul de Proiect al CYMAROP, a prezentat detaliile tehnice ale implementării proiectului, evidențiind rolul cheie al echipelor de specialiști de la UMC și GMB în cercetare, transfer tehnologic și instalare în SOC-ul creat la GMB. Acesta a subliniat, de asemenea, oportunitatea de a oferi servicii de securitate cibernetică de calitate către alte entități.

În cadrul evenimentului, Domnul Dan Tofan, expert consacrat in securitate cibernetica, a prezentat un studiu despre poziționarea actuală a acestui tip de afacere pe piața internă și internațională, oferind o perspectivă asupra impactului pe care îl poate avea în acest context

License Plate Recognition
FOTOGRAFIE RECUNOASTERE FACIALA

Domnul Inginer Daniel Drăgan, auditor în cadrul GMB, a subliniat importanța conștientizării și educării utilizatorilor de tehnologie. Într-o eră în care spațiul cibernetic a devenit parte integrantă a vieții noastre, măsurile de prevenție și securitate IT trebuie să fie adoptate ca o conduită permanentă, deoarece atenția și grijă sunt vitale pentru protecția împotriva amenințărilor cibernetice.

Ionut Rosca – DELL  Data Protection Solution Specialist si Radu Climescu  Lead IT Solution Architect  Lasting, au adus în discuție tema: „O soluție cuprinzătoare de reziliență cibernetică care protejează datele critice împotriva ransomware și altor amenințări cibernetice”. Prezentarile lor au adus în prim-plan importanța securității datelor critice și a impactului pe care amenințările cibernetice, cum ar fi ransomware, îl pot avea asupra acestora si ne-au oferit o perspectivă eficienta  asupra soluțiilor tehnologice dezvoltate de DELL Technologies pentru a contracara amenințările cibernetice și pentru a asigura reziliența datelor în fața acestor pericole.

FOTOGRAFIE RECUNOASTERE FACIALA
FOTOGRAFIE RECUNOASTERE FACIALA

In încheierea evenimentului, o prezentare interesantă a fost oferită de SecurifAI, în domeniul analizei video, sub titlul: „Soluții de analiză video pentru unități de afaceri”. Această prezentare a adus în atenție o tehnologie de inteligență artificială accesibilă și deja utilizată în context comercial.

SecurifAI, prin Domnul Dragan Adrian, a demonstrat modul în care această tehnologie inovatoare poate avea un impact semnificativ asupra domeniului securității și al analizei video, oferind soluții eficiente pentru afaceri. Prezentarea a subliniat importanța adoptării inteligenței artificiale în scopul optimizării proceselor de securitate și monitorizare în mediul de afaceri. Soluțiile prezentate au evidențiat cum AI poate aduce valoare adăugată și eficiență operațiunilor comerciale, făcându-le mai accesibile și mai eficiente. Această prezentare a reprezentat o perspectivă valoroasă asupra evoluției tehnologice și a utilizării inteligenței artificiale în context comercial, subliniind importanța inovației și a tehnologiilor avansate în lumea afacerilor.

Conferința nu s-a concentrat doar pe tehnologie și soluții de securitate, ci și pe construirea unei comunități puternice în domeniul securității cibernetice la nivel local și regional. Participanții, provenind din diverse medii ale societății, precum companii locale, operatori economici, instituții de învățământ și autorități publice, au avut ocazia să afle cele mai recente noutăți din industria IT & C, să-și dezvolte rețele de contacte, să colaboreze și să contribuie la consolidarea securității cibernetice în regiune. Împreună, putem juca un rol semnificativ în prevenirea și gestionarea amenințărilor cibernetice.

Este important să menționăm că acest eveniment marchează un punct de cotitură în ceea ce privește securitatea cibernetică, iar noi suntem hotărâți să ne adaptăm și să continuăm să creștem în această lume digitală în evoluție constantă.

Alăturați-vă nouă în misiunea de a crea un mediu digital mai sigur pe www.cymarop.ro !

GALERIE FOTO

Ne puteţi apela de luni până vineri în intervalul orar 8:00-17:00.

Ai întrebări?

Contactează-ne

Consultanții și tehnicienii GMB Computers vă stau la dispoziție. Fie că doriți să personalizam împreună soluția dumneavoastră, să solicitați o oferta de produse și echipamente din catalogul nostru sau aveți nevoie de suport tehnic și diagnostic de specialitate, suntem pregătiți să găsim cea mai eficienta soluție pentru dumneavoastră.

Telefon: +40 732 121 411
Email: comercial@gmbcomputers.ro

 

Cere ofertă!

  Declarație de consimțământ privind protecția datelor cu caracter personal

  Dorim sa va oferim produse, servicii și informații la nivel individual. Pentru aceasta, vă rugăm să aprobați utilizarea datelor dvs. cu caracter personal. Noi vom gestiona aceste date în mod confidențial și vom respecta prevederile Regulamentului General de Protecție a Datelor (GDPR) 679/2016.

  Sunt de acord cu prelucrarea și utilizarea datelor mele personale colectate prin intermediul acestui site (sau prin e-mail, fax, poștă) de către societatea GMB Computers SRL în scopul oferirii de produse, servicii și informații.
  Prin trimiterea acestui mesaj, esti de acord cu Politica de Confidentialitate.

  GMB logo

  GMB Computers SRL

  Sediul central:

  Adresă: Str. Traian, nr. 68A, Constanța, cod poștal 900716, România

  Program: Luni – Vineri – 8:00 – 17:00

  GMB building

  Secretariat:
  Telefon: +40 241 619 222
  Email: office@gmbcomputers.ro

  Comercial:
  Telefon: +40 341 462 244
  Email: comercial@gmbcomputers.ro

  Service:
  Telefon: +40 722 248 333
  Email: service@gmbcomputers.ro

  Financiar
  Email: financiar@gmbcomputers.ro

  Suport Tehnic:
  (Televiziune, Internet, Data Center)
  Telefon: +40 722 736 875
  Email: support@gmbcomputers.ro
  Program: zilnic – 8:00 – 22:00

  GMB Computers Cernavodă:
  Adresă: Str. Nicolae Titulescu 4, bl. M4, 905200 Cernavodă, jud. Constanța, România
  Telefon: +40 241 235 235
  Email: cernavoda@gmbcomputers.ro
  Program: Luni - Vineri - 8:30 - 17:30