Preloader image
Side Menu
Proiecte europene
S.C. GMB Computers S.R.L. in parteneriat cu Asociatia Tinerilor Pentru Excelenta Constanta deruleaza proiectul Dezvoltarea si valorificarea competentelor profesionale a resurselor umane din mediul rural.
Dezvoltare,Competente,Resurse,Proiecte Europene,Cumpana,Agigea,Tulcea,Costinesti,Activitati,inforamre,Constientizare,Calificare
2148
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2148,satellite-core-1.0.6,satellite-theme-ver-3.1,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll

Proiecte europene

Promenada Eforie Nord

In cadrul Programului operational 2007-2013 , axa prioritara 1-Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor, Primaria Orasului Eforie este beneficiarul proiectului cu denumirea : Lucrari de construire pentru proiectul “Promenada Eforie Nord”

Proiectul se referă la refacerea aleii de promenadă dintre hotelurile Acapulco şi Belona, dar şi Aleea Belona din Eforie Nord. Lucrările au ca scop extinderea aleii de promenadă, realizarea unor puncte de observaţie şi supralărgirea promenadei cu 1.70 m, realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de bănci şi mobilier urban, realizarea unui sistem supraveghere video şi înlocuirea sistemului de iluminat ornamental.

GMB Computers este “ participant/asociat” la acest proiect , pentru realizarea sistemului de supraveghere video care  se va  instala  pe aleea de promenada cuprinsa intre hotelurile Acapulco si Belona, respectiv Aleea Belona.

Solutia tehnica aleasa pentru realizarea sistemului de supraveghere video consta in montarea de camere video mobile tip speed-dome Panasonic WV-SW395 iar monitorizarea si inregistrarea informatiilor se va face la dispeceratul Politiei Locale Eforie Sud.

Sistemul de supraveghere video se va realiza cu camera video mobila cu zoom optic 36x ce asigura supravegherea optima si detaliata pentru zona de supravegheat. Se va realiza de-a lungul falezelor ce se modernizeaza cate o retea de fibra optica la care vor fi conectate camerele video de tip IP.  Fiecare din aceste retele de fibra optica se va conecta radio cu dispeceratul. Reteaua radio prevazuta va opera in banda 5.6GHz in regim ce nu necesita licentiere in Romania si se va folosi un protocol criptat pentru transmisia datelor.

La sediul Politiei Locale Eforie este prevazut dispeceratul sistemului de supraveghere video. Aici se va instala un inregistrator video de retea  unde se vor stoca imaginile de la camerele video. Accesarea imaginilor de la camerele video, atat cele in direct cat si a celor inregistrate se face de pe un computer prevazut cu software dedicat, computer ce se instaleaza in dispecerat. Software-ul va permite operatorului operatiuni avansate de monitorizare precum conectarea simultana a mai multor inregistratoare, gruparea camerelor dupa locatie, harti grafice pentru accesarea camerelor, afisare multiecran, orientarea si comanda camerelor, schimbarea intre rute prestabilite si comanda manuala.

Sistemul video de supraveghere are rolul de a proteja populatia impotriva faptelor antisociale, de a aduce un plus de liniste si confort psihic in randul celor care se stiu protejati. Ideea instalarii unui astfel de sistem este de a ajuta autoritatile sa intervina eficient, sa ofere probe concludente, sa ajute persoanele aflate in dificultate, fie ca e vorba despre criminalitate sau situatii de urgenta – incendiu, accident, stare de sanatate, inundatii etc. Analiza imaginilor si recunoasterea electronica permite prevenirea unor situatii de pericol, accidente precum si identificarea de vehicule sau persoane.

Investeste in oameni!

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

S.C. GMB COMPUTERS SRL cu sediul în str. Ion Lahovari nr.158, Constanta, jud. Constanţa, Cod poştal 900598, telefon/fax 0241.516848, e-mail cursuri@gmb.ro , partener in finantarea nerambursabila din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în baza contractului de finanţare cu numărul de identificare POSDRU/110/5.2/G/87054, pentru implementarea proiectului intitulat „Dezvoltarea şi valorificarea competenţelor profesionale a resurselor umane din mediul rural” anunţă deschiderea procedurii de cercetare a pieţei – studiu de piaţă pentru achiziţia de servicii difuzare comunicate de presa, în conformitate cu prevederile contractului de finanţare, coroborate cu celelalte dispoziţii în vigoare.

Obiectul Contractului îl reprezintă achiziţia de servicii difuzare comunicate de presa (cod CPV 79341000-6), în condiţiile documentaţiei de achiziţie.

Criteriul aplicabil pentru stabilirea ofertei câştigătoare este preţul cel mai scăzut.

Nu sunt acceptate oferte parţiale.

Documentaţia de achiziţie se poate obţine în urma solicitării adresate direct achizitorului, la sediul acestuia sau prin e-mail, cu precizarea datelor de identificare ale solicitantului.

Data limită pentru primirea ofertelor la sediul achizitorului sau pe adresa de e-mail este 01 aprilie ora 17:00.

ANUNŢ publicat pe pagina de internet proprie www.gmb.ro la data de 26 martie 2014.

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritara nr. 5

“Promovarea masurilor active de ocupare”

Domeniul major de interventie 5.2

“Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”

Titlul proiectului:

“Dezvoltarea si valorificarea competentelor profesionale a resurselor umane din mediul rural”

Contract nr.

POSDRU/110/5.2/G/87054

S.C. GMB Computers S.R.L. in parteneriat cu Asociatia Tinerilor Pentru Excelenta Constanta a derulat in perioada 01.02.2013-30.04.2014, proiectul “Dezvoltarea si valorificarea competentelor profesionale a resurselor umane din mediul rural” cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Valoarea totala a proiectului este de 1.426.447,00 lei.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat facilitarea accesului la ocupare in activitati non-agricole a persoanelor inactive si persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta precum si mentinerea unui numar cat mai mare de persoane pe piata muncii. Grupul ţintă al proiectului a fost format din persoane din mediul rural inactive, ocupate în agricultura de subzistenţă sau angajate în mediul rural, din următoarele comune din judeţul Constanţa: 23 August, Agigea, Costineşti, Cumpăna, Tuzla.

Principalele activitati desfasurate in cadrul proiectului, au avut ca rezultat atingerea indicatorilor asumati astfel:

  • campanii de informare, constientizare si consiliere pentru 267 persoane din mediul rural implicate in activitati non-agricole, in vederea asigurarii participarii acestora la activitatile de formare profesionala organizate in cadrul proiectului;
  • constituirea grupelor de cursanti si derularea a opt programe de formare profesionala in scopul calificarii/specializarii membrilor grupului tinta in meserii solicitate pe piata muncii (infirmiera, baies, lucrator pentru salubrizare, vanzator, operator introducere, validare si prelucrare date, competente antreprenoriale, instalator instalatii sanitare si de gaze, limba engleza);
  • acordarea de asistenta pentru inceperea unei activitati independente unui numar de 75 de persoane.

Proiectul a reprezentat un succes pentru zona de implementare asumata si a avut ca rezultate directe:

  • 20 de persoane angajate pe baza competentelor dobandite in cadrul programelor de formare profesionala oferite
  • deschiderea de 5 afaceri individuale.

proiecte